Hoppa till innehåll

Lugn.

Visst är det väl något alldeles särskilt med att sitta i en skogsdunge och se ut över en tjärn? Eller att lägga sig ner på en klippa vid havet och lyssna på vågorna samtidigt som solen steker och fiskmåsarna snackar med varandra i skyn. Det finns någonting magiskt i att bara lyssna, titta och andas, att inte göra det mer komplicerat än så. Det var i utflykter i naturen som jag fann mitt lugn och det var därför jag bestämde mig för att göra utflykter till en naturlig del av livet. Det blev min återhämtning från ett annars stressigt nio till fem, kanske kan det också bli din.

Inspiration från naturen


Det finns utflykter för alla – och vilket bättre sätt för att upptäcka vårt vackra avlånga land finns det egentligen än utflykter? Därför har vi skapat Utflyktsguiden, en hemsida som samlar alla våra favoritutflyktsmål på en och samma plats.

Vi tror stenhårt på att det finns olika utflyktsmål som passar olika människor olika bra; Kanske är du en stadsmänniska, en person som värderar utsikt framför allt eller så älskar du att stega fram mellan buskar och grenar i täta skogspartier för att nå ditt mål.

Därför har vi förstås självklart en blandning av diverse utflyktsmål här på vårt lilla hörn av internet. Och du, förresten, om du har ett tips på ett utflyktsmål som du inte hittar där så får du mer än gärna kontakta oss!

Spana in nyheterna, kika på våra bästa utflyktstips eller vandra runt bland alla hundratals utflykter som vi har gjort. Vi hoppas att du hittar inspiration till din nästa utflykt här!

Grundare till utflyktsguiden.

Vi vill ge dig verktygen att upptäcka Sverige – det finns utflykter för alla.

– Utflyktsguiden, 2020