Hoppa till innehåll

Tallparksbadet

Solvarma klippor och möjlighet att plaska runt i Östersjön? Javisst! Beläget på gångavstånd från Öregrunds centrum är Tallparksbadet en ofta glömd (och gömd) pärla.

Bada från klippor med otrolig utsikt

Öregrund, Uppland

Bada från klippor

Finns det något härligare än att sjunka ner i bräckt vatten från en solvarm klippa? Antagligen inte. På listan för saker att göra i Öregrund måste Tallparksbadet komma högt upp. Ett varningens ord till den badsugne är dock på plats. Vissa av klipporna, särskilt senare på sommaren, blir lätt väldigt hala på grund av alger och dylik växtlighet – så håll tungan rätt i mun.

Det fantastiska med Tallparksbadets klippor är, förutom att de är släta, också kommer i en mängd formationer. Några sticker upp, andra sjunker ner, vissa är högre upp mot stigen än andra. 

Med andra ord: Det finns gott om plats att sjunka ner på sin filt utan att för den delen bli granne med femton andra badsugna barnfamiljer.

Att man skulle få vara ifred är kanske att ta i, men det finns absolut möjlighet till avskildhet. I vissa av klippblocken har dessutom små, naturliga hyllor formats. Så om ni gör som vi och placerar er vid en sådan har ni gratis kaffehållare. 

Hett tips, eftersom klipporna i övrigt kan upplevas ganska branta. Förbered er på att sitta i lutning!

Promenadstigar finns det gott om

Runt Tallparksbadet, precis bakom klipporna, sträcker sig den lättframkomliga promenadstigen Sjömilen. Promenadslingan tar dig runt Hummelfjärden och visar Roslagen från sin bästa sida.

Här kommer Roslagen till sin fulla rätt och utsikten är värd att sträcka på benen för.

Dessutom är parkering i Öregrund är gratis (läs mer om det här) och det finns en liten parkering knappt tio meter från klipporna.

Men för den som orkar tar man sig snabbt in till Öregrund centrum med en hyfsat kort promenad.

Kort om Tallparksbadet

  • På sommaren erbjuder Tallparksbadet uppfriskande vatten som på sina ställen blir djupt snabbt (skönt, tycker vissa av oss). Plums!
  • Tallparksbadet i Öregrund är hundvänligt så till vida att det finns gott om plats och en utmärkt promenadslinga, Sjömilen, som för den hurtfriska runt Hummelfjärden.
  • Utsikten från klipporna är magisk: Hav, fjärdar, Gräsö och åter hav. Och för den som tröttnar finns förstås tallparken precis bakom.
  • Med promenadstigar bakom klipporna och bänkar placerade lite här och där, är Tallparksbadet perfekt för den korta såväl som den långa utflykten.

Hitta till Tallparksbadet i Öregrund

Så hittar du till Tallparksbadet i Öregrund:

Är det någonting du saknar om Tallparksbadet i Öregrund? Berätta för oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *